Produžen rok za konkurs “Železnica očima dece 2023”

0
143

Rok za predaju likovnih radova osnovaca i predškolaca na ovogodišnji likovni konkurs “Železnica očima dece 2023” produžen je do 15. decembra, saopštile su danas Železnice Srbije, koji konkurs realizuju u saradnji sa Železničkim muzejem.

Značaj tog likovnog konkursa je višeznačan i može se pročitati u porukama koje mali likovni stavaraoci šalju bojama, linijama, oblicima, a izložba koja sledi pravi je likovni susret budućih umetnika, navodi se u saopštenju.

Sve informacije o propozicijama konkursa dostupne su na zvaničnoj veb-prezentaciji Železnica Srbije. Za najuspešnije učesnike likovnog konkursa predviđene su novčane nagrade u dve kategorije: za decu školskog uzrasta i za decu predškolskog uzrasta.  Nagrađeni i odabrani radovi ovogodišnjeg konkursa biće izloženi u Galeriji Železničkog muzeja od 27. decembra 2023. do 31. januara naredne godine.

Za prošlogodišnji likovni konkurs prispelo je ukupno 3.550 radova iz 294 osnovne škole i radionice i 118 predškolskih ustanova, vrtića i zabavišta.  Među prispelim radovima našla su se i likovna ostvarenja učenika iz dve spacijalne osnovne škole.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here