Ministar unutrašnjih poslova u Vladi Republike Srbije Bratislav Gašić obišao je noćas na Paliću pripadnike MUP-a angažovane na suzbijanju iregularnih migracija, poručivši tom prilikom da će se ova akcija istrajno sprovoditi sve dok i poslednji krijumčar ljudi ne bude uhapšen.

Ministar Gašić je rekao da se ove aktivnosti na severu i jugoistoku zemlje kontinuirano sprovode već mesec dana i da su ostvareni značajni rezultati, ali da to nije dovoljno i da će policija na ovom području ostati sve dok i poslednji lanac krijumčara ne bude razbijen i iregularne migracije suzbijene. Ministar je istakao da će ove akcije biti nastavljene istim intenzitetom i u narednom periodu, a u narednim danima biće formiran i štab kod Preševa. Prema njegovim rečima, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova su maksimalno posvećeni očuvanju sigurnosti i bezbednosti naših građana i neće dozvoliti da krijumčarske grupe to na bilo koji način podrivaju.

Gašić se juče u Beogradu sastao sa saveznom ministarkom unutrašnjih poslova Savezne Republike Nemačke Nensi Fezer, sa kojom je razgovarao o suzbijanju iregularnih migracija na zapadnobalkanskoj ruti, borbi protiv krijumčarenja ljudi, kao i o zaštiti granica.