Vučić se sastao sa potpredsednikom Vlade i ministrom spoljnih poslova Republike Kazahstan

0
31

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je danas potpredsednika Vlade i ministra spoljnih poslova Republike Kazahstan Murata Nurtleua i istakao da je Srbija čvrsto opredeljena za dalji razvoj sveobuhvatne saradnje sa Kazahstanom.

Predsednik Vučić je izrazio zadovoljstvo što od 2019. godine i Kazahstan ima ambasadu u Srbiji, koja značajno doprinosi približavanju dveju zemalja. Tokom sastanka, predsednik Vučić je izrazio zahvalnost na podršci prijateljskog Kazahstana očuvanju suvereniteta i teritorijalnog integriteta Srbije i time pokazanoj privrženosti načelima međunarodnog prava.

Sagovornici su razgovarali i o saradnji u domenu investicija, energetike, odbrane i namenske industrije, poljoprivrede, turizma i drugih oblasti od obostranog interesa. Ministar Nurtleu je rekao da je Srbija blizak partner Kazahstanu, ali da još ima neiskorišćenih mogućnosti za saradnju u različitim oblastima. Predsednik Vučić je, takođe, prihvatio poziv da poseti Kazahstan, koji mu je uputio predsednik Kasim Žomart Tokajev. Dvojica sagovornika su razmotrili i različita globalna pitanja.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here