Potpisani ugovori – Još 178 porodica dobilo dom na selu

0
28

Potpisivanjem još 178 ugovora u Palati Srbija krov nad glavom steklo je još 257 odraslih i više od stotinu dece.

Ovim potpisima na ugovore i ovom dodelom sredstava za kupovinu kuće sa okućnicom na selu Komisija je zvanično završila svoj rad za 2023. godinu, čime je broj dodeljenih seoskih kuća ove godine dostigao gotovo 1000, a ukupno je od početka ovog programa nove vlasnike dobilo 2650 kuća.

Svoju prvu nekretninu dobilo je 79 parova, 61 pojedinac i 38 samohranih roditelja. Oni odlaze u sela širom Srbije u 70 lokalnih samouprava, a najviše novih komšija dobiće stanovnici Sombora u 11 kuća. Na jugu ovoga puta prednjači Pirot sa pet kuća. Sela sa najviše domova, po četiri, su somborsko Svetozar Miletić i Ostojićevo u Čoki.

Šestočlana porodica Makaji iz Vrbasa konačno je svoj krov nad glavom dobila u selu Kucura, gde su inače godinama živeli u zajednici. Adrijan i Jelena nisu krili emocije: „Ovo je najsrećniji dan za nas i naše četvoro dece, jer ćemo napokon imati više prostora, svoju samostalnost i priliku da se oprobamo u novim kulturama u poljoprivredi “.

Profesorka likovne kulure, samohrana majka dvoje tinejdžera Tamara Đorđević mir za svoju porodicu naći će u selu Božurnja kod Topole. „Uspela sam da nađem predivnu kuću u starom srpskom stilu, okruženu izuzetnom prirodom. U ovom idiličnom okruženju, deca i ja nameravamo da pokrenemo svoj mali posao u seoskom turizmu”.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here