EPS nudi dodatni popust potrošačima koji pređu ne elektronske račune: Koliko možete da uštedite?

0
421

Pravo na popust od 50 dinara na računu za električnu energiju imaće kupci koji se opredele za zamenu papirnih računa elektronskim, odlučila je Skupština „Elektroprivrede Srbije“, saopšteno je danas iz EPS-a.

Skupština je prihvatila predlog Nadzornog odbora da se domaćinstvima i malim kupcima umanje računi za 50 dinara počev od prvog narednog obračuna od dana prijema zahteva za dostavu elektronskog računa. „Zamena papirnih računa elektronskim je još jedan korak modernizacije i procesa digitalizacije „Elektroprivrede Srbije“ i nastojanja da se domaćinstvima i malim kupcima omogući brz i jednostavan uvid u potrošnju električne energije, ali i plaćanje računa. Osim toga, EPS na ovaj način pokazuje društvenu odgovornost, odnosno odgovornost prema životnoj sredini, jer manje papirnih računa znači manje papirnog otpada i uništavanja drveća“, izjavila je ministarka rudarstva i energetike Dubravka Đedović Handanović, koja je zastupnica Vlade Srbije u Skupštini EPS. Digitalna usluga elektronski račun može se aktivirati od decembarskog obračuna podnošenjem zahteva elektronskim putem ili lično na šalterima EPS. Zahtev se može preuzeti na sajtu i šalterima „Elektroprivrede Srbije“, a prilikom prijave potrebno je dostaviti naplatni broj sa računa i elektronsku adresu za dostavu računa, objašnjavaju oni.

Zatim, na portalu „Uvid u račun“ kupci mogu da aktiviraju uslugu.

„Sada želimo dodatno da motivišemo naše građane da ne čekaju papirni račun i da ne čekaju ispred šaltera, jer za to više nema potrebe. Elektronski račun značajno skraćuje period od dana izdavanja računa do dana prijema od strane kupca. Zamenom papirnih računa elektronskim, koja će doneti i optimizaciju troškova kompanije, daćemo i pozitivan impuls očuvanju životne sredine“, izjavio je Dušan Živković v.d. generalnog direktora EPS. Na novi portal „Uvid u račun“ do sada je registrovano skoro 270.000 korisnika.

Iz EPS-a najavljuju da će uskoro kupcima biti dostupna i mobilna aplikacija i to na srpskom i engleskom jeziku, uz mogućnost slanja obaveštenja i podnošenja reklamacija.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here