U hotelu Hajat održana je konferencija “Svet u 2024”. Među govornicima na otvaranju konferencije bili su ministar spoljnih poslova Ivica Dačić i ministarka zdravlja Danica Grujičić, koji su govorili o tome šta je u okviru njihove nadležnosti ostvareno u ovoj, a šta je u planu za narednu godinu.

Konferencija „Svet u 2024” postala je prepoznatljiva kao događaj koji zatvara tekuću godinu zaključcima o političkom, poslovnom, i društvenom ambijentu Srbije i regiona i otvara pitanja od značaja u narednoj godini. Obraćajući se prisutnima na otvaranju konferencije ministar spoljnih poslova Ivica Dačić rekao je da će Srbija i u sledećoj godini nastaviti da vodi odgovornu politiku, u skladu sa nacionalnim interesima, da doprinosi očuvanju mira i stabilnosti i pokaže da je pouzdan partner u međunarodnoj zajednici.

Ministarka zdravlja Danica Grujičić izjavila je da se nada da od 1. februara sledeće godine neće biti lista čekanja za pregled na magnetnoj rezonanci, nego će samo biti zakazivanje, a da se potom ide da se te liste ukinu i za skener.

Grujičić je najavila i da će od 1. juna 2024. godine Ministartsvo zdravlja moći da na pravi način planira kadrove, da se vidi ko sve ide u penziju. Prema oceni Grujičić, najveći uspeh Ministarstva u ovoj godini je „revolucionarni“ zakon o zdravstvenoj dokumentaciji, koji će omogućiti zaštitu podataka o pacijentima i zdravstvenim radnicima i ustanovama, kao i automatizam registra svih bolesti.