Ministarka nauke, tehnološkog razvoja i inovacija Jelena Begović, ministar informisanja i telekomunikacija Mihailo Jovanović i pomoćnik ministra prosvete za predškolsko i osnovno obrazovanje i vaspitanje Milan Pašić dodelili su nagrade i priznanja za 112 učenika osnovnih škola za izvanredne rezultate postignute na republičkim i međunarodnim takmičenjima.

Ministar Mihailo Jovanović je dobitnicima nagrada i priznanja rekao da će u državi Srbiji imati uvek podršku i da će im Srbija uvek biti vetar u leđa za nove izazove i pobede.

Ministarka nauke, tehnološkog razvoja i inovacija Jelena Begović je čestitala učenicima na fantastičnim rezultatima te da je ponosna na njihov trud, hrabrost, posvećenost i talente koje koriste na najbolji i najlepši mogući način.

Platformu “Takmičari generacije” predstavio je pomoćnik ministra prosvete za predškolsko i osnovno obrazovanje i vaspitanje Milan Pašić.

Nagrađuju se studenti i srednjoškolci pa treba nagrađivati i učenike u osnovnim školama jer i tamo postoji ogroman broj fantastičnih ideja koje će jednog dana menjati našu budućnost, zaključeno je na dodeli nagrada i priznanja osnovaca za izvanredne rezultate postignute na republičkim i međunarodnim takmičenjima.