Potpisan ugovor za novi izgled Muzeja savremene umetnosti Vojvodine

0
34

Pokrajinski sekretar za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama Dragana Milošević prisustvovala je danas u Muzeju savremene umetnosti Vojvodine potpisivanju ugovora za izradu projektno-tehničke dokumentacije za rekonstrukciju ovog objekta kulture, čiji je osnivač Pokrajinska vlada.

Ugovor su potpisali direktorka Muzeja Branislava Sekulić i direktor  projektantske  firme „DBA – Arhitekti“ iz Novog Sada Đorđe Bajilo. Miloševićeva je izjavila da je danas veliki dan ne samo za ovu instituciju kulture, Novi Sad i Pokrajinu, već i za čitavu našu državu.

Direktorka Muzeja savremene umetnosti Vojvodine Branislava Sekulić podsetila je na to da je objekat u kom je danas ta institucija nalazi sazidan 1972. godine kao Muzej revolucije, sa sasvim drugačijim kulturno-istorijskim konceptom, te da je posle pola veka došlo vreme za njegovu komletnu adaptaciju, saniranje i sređivanje.

Nakon izrade projektno-tehničke dokumentacije, kako je navela Sekulićeva, plan je da radovi počnu na proleće sledeće godine, čime će se pored novog izložbenog salona urediti i rešiti i problem depoa vrednih umetnina, ali i drugih neophodnih prostora.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here