Nedelju dana posle izbora, stotinak studenata okupilo se ispred Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave u centru Beograda tražeći da se ispitaju neregularnosti u biračkom spisku i sumnje u krađu glasova. Pošto Ministarstvo nije odgovorilo na njihov zahtev, oni su blokirali ulicu Kneza Miloša, jednu od glavnih saobraćajnica u glavnom gradu.

Okupljeni studenti lupali u šerpice, mogu se čuti i zvižduci i pištaljke, a deo studenata odštampao je na velikim papirima i „lične karte“ nekih od predstavnika vlasti gde su pored ličnih podataka upisali i „afere koje traju svakoga dana“. Demonstrantima u Beogradu priključilo se nekoliko desetina studenata iz Novog Sada. „Idemo da pružimo podršku našim kolegama studentima u Beogradu zato što smo pokradeni, kao nacija, to je velika nepravda na koju već jako dugo narod ćuti“, rekla je 21-godišnja Ekatarina Kovačev, studentkinja Filozofskog fakulteta, za BBC na srpskom.

Među okupljenima se nalaze i lideri opozicionih stranaka Srđan Milivojević, Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović, kao i bivši premijer Zoran Živković.

Student Ivan Bjelić kazao je da postoje neregularnosti u biračkom spisku i sumnje u krađu glasova. On je u ime okupljenih od Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave zatražio ispitivanje i ažuriranje biračkih spiskova, sprovođenje istrage o sumnjama o krađi glasova, i upoređivanje trenutnog biračkog spiska sa spiskovima koji su važili na dan izbora.

Domaći i međunarodne organizacije takođe su izvestile o izbornim nepravilnostima dok je predsednik Srbije Aleksandar Vučić kazao da su ovo najpošteniji izbori do sada.