Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić obišao je danas radove na izgradnji brze saobraćajnice Ib reda, Bački Breg (granični prelaz sa Mađarskom) – Sombor – Kula – Vrbas – Srbobran – Bečej – Novi Bečej – Kikinda –  Srpska Crnja (granični prelaz sa Rumunijom) i, tom prilikom, poručio da će ova saobraćajnica približiti Sombor ne samo Novom Sadu i Beogradu, već i Mađarskoj i Rumuniji.

Predsednik Vučić je naveo da država ulaže velika sredstva u izgradnju brze saobraćajnice Osmeh Vojvodine i time pokazuje koliko su joj važna sva mesta kroz koju će ta saobraćajnica proći. On je naveo da je reč o značajnoj investiciji i najavio da će radovi na izgradnji biti završeni do kraja 2028. godine i da je to put od 186 kilometara sa 45 mostova. Vučić je dodao da će zbog ovog projekta i naše kompanije imati više posla, što je značajano kako bi se zadržali mladi u tim mestima, istakavši da se za Vojvodinu uvek mislilo da je najrazvijeniji deo Srbije, a da su zapravo u centralnoj Srbiji razvijeniji delovi od pojedinih delova Banata.  „Zato je ova saobraćajnica važna za ceo severni Banat. Tako privlačimo više investitora, a samim tim obezbeđujemo bolji život za građane u celom Zapadnobačkom okrugu. Uložili smo veliki novac u ovaj projekat koji je deo EXPO 2027, a koji nije vezan samo za Beograd, već za celu Srbiju“, rekao je predsednik, navodeći da u Banat mora da se ulaže mnogo više, ali i u deo Južnobačkog okruga, u Zapadnobački okrug, delove Severnobačkog i posebno u Severnobanatski okrug.

Izgradnja brze saobraćajnice pozitivno će uticati na međusobnu saobraćajnu povezanost opština i regionalnih centara AP Vojvodine, ali i na bolju povezanost Zapadnobačkog i Severnobanatskog okruga sa auto-putem E75, a time i sa Novim Sadom, Beogradom i ostalim delovima Republike Srbije.