Prijatelji i saborci Olivera Ivanovića okupili su se u Kosovskoj Mitrovici u 8.15 u vreme kada je Ivanović ubijen i upalili sveće na mestu atentata. U Hramu Svetog Save u Beogradu je održan pomen povodom šest godina od ubistva Olivera Ivanovića, lidera Građanske inicijative „Srbija, demokratija i pravda“.

Na pomenu u Kosovskoj Mitrovici, kao predstavnici koalicije Srbija protiv nasilja, bili su Srđan Milivojević i Borislav Novaković, koji su rekli da je Ivanović verovao u slobodu, demokratiju i pravdu, „ali da smo danas daleko od slobodnog, demokratskog društva“.

Pomenu u Hramu Svetog Save povodom ubistva lidera Građanske inicijative „Sloboda, demokratija, pravda“ Olivera Ivanovića prisustvovali su Ivanovićeva supruga u vreme ubistva Milena Popović i njihov sin Bogdan, rodbina, prijatelji i zvaničnici Srbije. Pomenu je pristustvovala premijerka Srbije u tehničkom mandatu Ana Brnabić i ministar odbrane u tehničkom mandatu Miloš Vučević, kao i direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković.

Ivanović je ubijen sa šest hitaca u leđa u Severnoj Mitrovici 16. januara 2018. godine, a sahranjen je u Aleji zaslužnih građana u Beogradu 18. januara. Počinioci ubistva Ivanovića ni posle šest godina nisu pronađeni i procesuirani.