Potpredsednik Vlade i ministar odbrane Miloš Vučević prisustvovao je danas svečanosti povodom obeležavanja Dana vojnog sporta u Domu Vojske Srbije u Beogradu.

Ministar Vučević pozdravio je prisutne i predstavnike društvenih i sportskih institucija Srbije i čestitao Dan vojnog sporta, istakavši da je sport nerazdvojni segment vojske i da je vojska bez sporta nezamisliva.

Na današnjoj svečanosti povodom obeležavanja Dana vojnog sporta ministar Vučević, u pratnji predsednika Olimpijskog komiteta Srbije Božidara Maljkovića i potpukovnika doc. dr Negovana Ivankovića uručio je priznanja najuspešnijim sportistima i sportskoj ekipi Ministarstva odbrane i Vojske Srbije u 2023. godini.

Današnju svečanost obeležilo je i prikazivanje filma o sportskim uspesima pripadnika Ministarstva odbrane i Vojske Srbije ostvarenim u 2023. godini, a svečanost je upriličio i nastup Mešovitog hora i orkestra Umetničkog ansambla Ministarstva odbrane „Stanislav Binički”.

Dan vojnog sporta obeležava se u znak sećanja na dan kada je oficir Vojske Kraljevine Srbije poručnik Aleksandar Josifović osvojio prvo mesto na velikom Međunarodnom oficirskom mačevalačkom turniru 1907. godine u Holandiji, organizovanom povodom stogodišnjice rada na razvitku fizičke kulture u toj zemlji.