Predsednik Srbije, Aleksandar Vučić poručio je sinoć, na ceremoniji dodele odlikovanja zaslužnim pojedincima i institucijama povodom Dana državnosti Srbije, da se obeležavaju dva najvažnija događaja u osnivanju srpske države i da su upravo ljudi ono što ih spaja, abez čijeg žara i žrtve ništa ne bi bilo moguće.

Predsednik Vučić je, obraćajući se prisutnima, rekao da je Sretenje najvažniji datum u verskom, kulturnom, političkom i istorijskom kalendaru Srbije.

U ime odlikovanih prisutnima se obratio akademik Bela Balint, koji je odlikovan Sretenjskim ordenom prvog stepena.

Vučić je zamolio buduće laureate da nastave da hodaju istim koracima imajući na na umu da su najvažniji principi postavljeni vekovima ranije, da su ih znali i Karađorđe, i Miloš Obrenović. „Moramo da pazimo na odnose sa ljudima, da čuvamo staro, uz prihvatanje novog, da razvijamo zemlju, da ekonomski napredujemo, da čuvamo mir, ali da ne damo ni svoju vojsku, ni svoje nebo, ni svoju zemlju. I da nikada nikome ne dozvolimo da nam uzme našu crveno-plavo-belu trobojku, jer ona je simbol svih naših pobeda, ona je simbol naše slobode“, zaključio je Vučić.