Beogradsko dramsko pozorište svečano je proslavilo 77. rođendan, tradicionalnom dodelom priznanja i nagrada svojim saradnicima.

Beogradsko dramsko pozorište je na svečanosti proslavilo 77. rođendan i dodelilo priznanja i nagrade svojim zaposlenima, pre svega dramskim umetnicima, a glavnu nagradu „Tatjana Lukjanova“ za višegodišnji umetnički doprinos BDP-u, osvojio je glumac Miloš Biković.

Glumici Ivi Ilinčić uručena je „Posebna nagrada za partnerska igru“ za predstavu „Prafaust“ zajedno sa kolegom Svetozarom Cvetkovićem, koji nije bio prisutan na dodeli.

Upravnik BDP-a Jug Radivojević je istakao da je izuzetno važan kontinuitet u stvaranju produkcija, „da održimo ono što su generacije pre nas stvarale i za druge koji dolaze posle nas i jedini mi iz pozorišta imamo tapiju na sva vremena“.

Tokom protekle 2023. godine, BDP je posetilo preko 100 000 ljudi, imali su 12 premijera na tri scene, uspešno održali svoja dva festivala „RUTA“ i „Naši dani“, gostovali 100 puta van matične kuće, i osvojili mnoge važne nagrade u zemlji i regionu.