Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je danas, na svečanosti povodom proglašenja novog ambasadora Sportskih igara mladih Karla-Hajnca Rumenigea, da se nikada ne predaju i uvek bore do kraja takmičenja.

Legendarni nemački fudbaler Karl-Hajnc Rumenige imenovan je danas za ambasadora Sportskih igara mladih na specijalnoj svečanosti u glavnom gradu Srbije. Posle predsednika Evropske fudbalske unije (UEFA) Aleksandera Čeferina, predsednika Pari Sen Žermena Nasera Al-Kelaifija, Predraga Mijatovića i Nemanje Vidića, velikoj porodici ambasadora SIM priključio se nekadašnji nemački reprezentativac i sadašnji funkcioner UEFA i Bajerna iz Minhena.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je istakao da su deca mnogo bolja od odraslih i da je siguran da će celom regionu biti bolje kada principi učesnika SIM-a, kao što su tolerancija, međusobna ljubav i poštovanje, budu usvojeni u celom regionu. „A vama, poštovani Rumenige, želim da čestitam i da vam poželim dobrodošlicu u veliku Zdravkovu porodicu. Jer smo mi ovde svi navijači Zdravka Marića“, rekao je Vučić.

Predsednik Organizacionog odbora Sportskih igara mladih Zdravko Marić zahvalio se svima, a posebno deci. „Dužan sam da se zahvalim mnogim ljudima koji su pomogli ovaj projekat. Hvala vladama Srbije, Hrvatske i Bosne i Hercegovine i predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću. Od ove godine počinjemo i u Sloveniji. Hvala Predragu Mijatoviću koju je sve ove godine uz nas. Hvala gospodinu Hanu koji nas uvek snažno podržava, kao i predsedniku UEFA Aleksanderu Čeferinu“, rekao je Marić.

Zatim je prvi čovek Igara kratko govorio o novom ambasadoru Rumenigeu. Prikazan je i kratak film o prebogatoj igračkoj karijeri Rumenigea. Nemac je osvojio titulu prvaka Evrope sa Nemačkom 1980. godine i bio osvajač dva Kupa šampiona i dve titule šampiona Nemačke. Osvojio je dve Zlatne lopte, a igrao je i dva finala Mundijala. „Ovo je za mene veoma emotivan trenutak. To što sam ponovo u Beogradu. Imam petoro dece i osam unučadi. Deca su moj život, a Igre mladih su fenomenalan projekat. Čestitam Mariću i svima koji učestvuju u ovom projektu. Sport spaja ljude i decu i čini ih nasmejanim. Ponosan sam na ulogu ambasadora i učiniću sve da vas podržim“, rekao je Rumenige.