Promovisani rezervni oficiri generacije „Septembar 2023“

0
19

Svečanost povodom završetka vojnostručnog osposobljavanja za rezervne oficire generacije „Septembar 2023” i promovisanja u čin rezervnog potporučnika održana je danas na Vojnoj akademiji.

Svečanost je počela čitanjem Ukaza predsednika Republike i vrhovnog komandanta Vojske Srbije Aleksandra Vučića, kojim je ova generacija slušalaca vojnostručnog osposobljavanja promovisana u čin rezervnog potporučnika, a u nastavku svečanosti državni sekretar u Ministarstvu odbrane Mile Jelić uručio je satove najuspešnijima – Milošu Kršikapi (9,62), Lazaru Mladenoviću (9,59) i Miljani Stošić (9,53). Obraćajući se najmlađim rezervnim potporučnicima, načelnik Vojne akademije pukovnik vanredni prof. dr Srđan Blagojević rekao je da je današnja promocija potvrda kako uspešnog rada Univerziteta odbrane, Vojne akademije i Medicinskog fakulteta VMA, tako i ličnih uspeha, odlučnosti i vrlina svakog rezervnog starešine.

U ime generacije vojnostručnog osposobljavanja „Septembar 2023“, obratio se rezervni potporučnik Miloš Kršikapa rekavši da je put koji je vodio do oficirskih epoleta bio pun izazova i prepreka, ali da su sve uspešno savladali.

Svečanosti su prisustvovali državni sekretar u Ministarstvu odbrane Mile Jelić, vršilac dužnosti pomoćnika ministra za ljudske resurse Siniša Radović, rektor Univerziteta odbrane brigadni general prof. dr Boban Đorović, načelnik Uprave za ljudske resurse Generalštaba brigadni general Savo Iriškić, načelnik Uprave za obuku i doktrinu Generalštaba brigadni general Muharem Fazlić i porodice i prijatelji promovisanih rezervnih potporučnika.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here