Predsednik Srbije Aleksandar Vučić nastavio je danas konsultacije o mandataru za sastav nove vlade razgovorima sa predstavnicima liste Saveza vojvođanskih Mađara i liste „Usame Zukorlić – Ujedinjeni za pravdu-Stranka pravde i pomirenja-Bošnjaci Sandžaka – Tomislav Žigmanov-Demokratski savez Hrvata u Vojvodini“.

Vršilac dužnosti predsednika Saveza vojvođanskih Mađara Balint Pastor izjavio je danas da na konsultacijama sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem o mandataru i formiranju nove vlade nije bilo reči o funkcijama koje bi eventualno mogle da pripadnu SVM, ali da ta stranka želi da bude deo vladajuće većine i nastavi saradnju da bi ostvarila svoj program.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić nastavio je danas konsultacije i razgovorom sa predstavnicima liste „Usame Zukorlić – Ujedinjeni za pravdu-Stranka pravde i pomirenja-Bošnjaci Sandžaka – Tomislav Žigmanov-Demokratski savez Hrvata u Vojvodini“.

Predsednik predlaže Skupštini kandidata za predsednika vlade pošto sasluša mišljenje predstavnika izabranih izbornih lista i predlaže onog kandidata koji može da obezbedi većinu za izbor vlade.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here