Brnabić – Srbija nastavlja sa implementacijom preporuka ODIHR

0
20

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da, kada se pogledaju preporuke iz izveštaja Kancelarije OEBS-a za demokratske institucije i ljudska prava (ODIHR), da je jasno da su u Srbiji izbori bili fer, pošteni, transparentni i u skladu sa demokratskim normama.

Brnabić, koja se obratila javnosti povodom izveštaja ODIHR, u kojem se analiziraju uslovi izbora održanih 17. decembra 2023. godine, istakla je da imamo preporuke koje su već u ovom trenutku, nakon rada sa ODIHR od 2019. godine, mnogo blaže nego u mnogim zemljama članicama Evropske unije. Nastavljamo rad sa ODIHR i sa implementacijom svih preporuka u skladu sa onom praksom koju smo uveli u Srbiju 2019. godine, od kada postoji Radna grupa Vlade Srbije za saradnju sa ODIHR. Da li se slažemo sa svim što stoji u ovom izveštaju? Svakako ne. Ali nastavljamo da radimo na implementaciji preporuka, poručila je ona.

Brnabić je izjavila da postoji ogroman pritisak članova Srpske napredne stranke na predsednika Srbije Aleksandra Vučića da se formira vlast u Beogradu, ali da će se razgovori o tome nastaviti i dalje.

Predsednica Vlade rekla je povodom navoda u izveštaju ODIHR-a da je izbornom kampanjom za decembarske izbore dominirao predsednik Srbije Aleksandar Vučić, da je opozicija želela takvu kampanju, jer je nju pravila kao referendum o tome “da li su građani za Aleksandra Vučića ili ne”.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here