Aleksandar trči od Taraša do Kragujevca za malog Nikolu – Humanitarna trka duga 220 kilometara

0
44

Naš sugrađanin Aleksandar Jovanov ove subote kreće na put dug 220 kilometara kako bi prikupio novac za lečenje Nikole Mrdakovića. Trka će početi 9. marta i trajaće 4-5 dana. Start je u Tarašu, a cilj u Kragujevcu.

Dvadesetjednogodišnji Aleksandar Jovanov ove subote iz Taraša kreće put Kragujevca, a 220 kilometara će pretrčati kako bi pomogao u prikupljanju novca za lečenje Nikole Mrdakovića. Svaki kilometar prodavaće za 1.000 dinara, a uplate za otkupljene kilometre se vrše na namenski račun za lečenje Nikole 160-6000001811496-83.

Osmogodišnji Nikola Mrdaković boluje od tuberozne skleroze. Spada u retke bolesti, nije je moguće u potpunosti izlečiti i krajnje je nepredvidiva. Nikola ima teži oblik ove bolesti. Opercija tumora na mozgu za njega predstavlja jedino rešenje. Primaran je pregled na klinici u inostranstvu, radi dodatnih najsavremenijih dijagnostičkih pregleda na osnovu kojih će se znati koji bi hirurški zahvat bio najbolji za Nikolu, kao i sprovođenje samog zahvata. Sredstva su mu potrebna za lečenje u inostranstvu, dijagnostiku, operativno lečenje, terapije, kao i za putne troškove i troškove smeštaja u toku lečenja.

Nikoli je potrebno preko 49 miliona dinara i zato kupite kilometre koje će prodavati Aleksandar Jovanov ili pošaljite sms poruku sa brojem 1626 na broj 3030.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here