Potpredsednik Vlade i ministar odbrane Miloš Vučević, zajedno sa načelnikom Generalštaba Vojske Srbije generalom Milanom Mojsilovićem, prisustvovao je juče svečanosti povodom obeležavanja Dana Vojnoobaveštajne agencije i 140 godina od osnivanja vojnoobaveštajne službe u Domu Garde na Topčideru.

Ministar Vučević, čestitajući jubilej, istakao je da 140 godina postojanja i kontinuiteta predstavlja veliku čast, ali još veću odgovornost i obavezu.

Direktor VOA general-major Zoran Stojković podsetio je da je 5. marta 1884. godine na čelo srpske vojnoobaveštajne službe stao čuveni đeneralštabni potpukovnik Radomir Putnik.

Direktor Vojnoobaveštajne agencije general-major Zoran Stojković, povodom jubileja i praznika, uručio je plakete ministru Vučeviću i načelniku Generalštaba generalu Mojsiloviću. Na svečanosti plakete su dodeljene prvom potpredsedniku Vlade i ministru spoljnih poslova Ivici Dačiću, ministru unutrašnjih poslova Bratislavu Gašiću u čije ime je plaketu primio  državni sekretar dr Danilo Stevandić, u ime Vojnobezbednosne agencije plaketu je primio pukovnik Žarko Nešić, a plaketa povodom Dana VOA uručena je i vršiocu dužnosti direktora Bezbednosno-informativne agencije Tomislavu Radovanović u čije ime je plaketu primio Bojan Jocić, kao i Aleksandru Vulinu.

Svečanosti su prisustvovali ministri u Vladi, narodni poslanici, članovi kolegijuma ministra odbrane i načelnika Generalštaba Vojske Srbije, predstavnici verskih zajednica, vojnodiplomatskog kora, institucija i brojni gosti.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here