Vučić – Odnosi Srbije i Francuske dostigli izuzetan nivo, važno strateško partnerstvo

0
21

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić istakao je danas posle razgovora sa direktorom za kontinentalnu Evropu Ministarstva spoljnih poslova Francuske Brisom Rokfejom da su odnosi dve zemlje dostigli izuzetan nivo, a da je strateško partnerstvo sa Francuskom od izuzetnog značaja.

“Sa zadovljstvom sam poželeo dobrodošlicu gospodinu Brisu Rokfeju, sa kojim sam razmenio mišljenje o dinamici političkog dijaloga Srbije i Francuske, bilateralnoj saradnji u svim oblastima od obostranog interesa, pitanju Kosova i Metohije, kao i o aktuelnim geopolitičkim dešavanjima”, napisao je Vučić na instagram nalogu “buducnostsrbijeav”. Kako je istakao, strateško partnerstvo sa Republikom Francuskom od izuzetnog je značaja.

“Naši sveukupni odnosi dostigli su izuzetan nivo, delom i zbog redovnog dijaloga sa predsednikom Emanuelnom Makronom, kome sam se još jednom zahvalio na ličnom angažmanu, kako u procesu normalizacije odnosa Beograda i Prištine, tako i na evropskom putu Srbije”, rekao je Vučić.

Vučić je rekao da su konstatovali i da se ekonomska saradnja dve zemlje poslednjih godina intezivno razvija i počinje da sustiže odlične političke odnose koje već imamo.

Sastanku su prisustvovali i direktor Kancelarije za KiM Petar Petković i ambasador Francuske u Srbiji Pjer Košar.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here