Održana ulična akcija ,,Putem zrenjaninskih vodnih apsurda’’

0
24

Građanski preokret organizovao je uličnu akciju “Putem zrenjaninskih vodnih apsurda“ kako bi ukazali da je u Zrenjaninu voda za piće iz gradskog vodovoda zabranjena za upotrebu već 20 godina.

Organizatori i građani Zrenjanina okupili su se u subotu, u 15 časova, ispred zgrade vodotornja odakle je simbolično započela akcija ,,Putem zrenjaninskih vodnih apsurda’’. U ime organizatora obratila se Dragana Popović iz Građanskog preokreta koja je podsetila na okupljanje održano pre deset godina, na istom mestu, i na istu temu pijaće vode.

Željan Popov iz organizacije biciklista – Kritiča masa iz Zrenjanina istakao je da svi treba da imaju pristup zdravoj pijaćoj vodi i objasnio zbog čega su se oni kao organizacija priključili skupu.

Još jedan apsurd, prema rečima organizatora, je most na suvom odakle se najpre obratila narodna poslanica Stranke slobode i pravde Sonja Pernat.

Odbornica Novog DSS-a u Skupštini grada Mirjana Grujić poručila je da je čitav apsurd o kome se govori naša zasluga jer smo ćutali 30 godina.

Poslednja destinacija bila je eko česma na Bagljašu gde godinama Zrenjaninci toče vodu jer nisu u prilici da priušte kupovnu vodu. Zoran Gajić iz Grupe za konceptualnu politiku poručio je Zrenjanincima da ne gube nadu.

Poruku je Zrenjanincima uputio i predsednik UO Građanskog preokreta Branislav Ivin.

Akciju je organizovao Građanski preokret u saradnji s Beogradskom otvorenom školom, uz podršku Evropske unije. Okupljeni su nosili transparente na kojima je pisalo „naVODNA coolTURA“, „udaviše nas vodni apsurdi“ i „vreme je da građani povuku vodu“.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here