U Skupštini Srbije završene su konsultacije o zamenicima predsednika radnih tela, a na kojima se ponovo nisu pojavili predstavnici koalicije „Srbija protiv nasilja“ i koalicije „NADA“.

Konsultacijama je predsedavala predsednica parlamenta Ana Brnabić, a prisustvovali su predstavnici vladajuće koalicije iz Srpske napredne stranke, Socijalističke partije Srbije, Savez vojvođanskih Mađara, Stranka pravde i pomirenja, PUPS, JS, kao i predstavnici opozicionih poslaničkih grupa „Mi – glas iz naroda“, „Mi – glas iz naroda dr Branimir Nestorović“ .Na sastanku nije bio deo opozicije — predstavnici koalicija „Srbija protiv nasilja“ i NADA. Prvu sednicu odbora, prema Poslovniku, saziva predsednik Narodne skupštine, a do izbora predsednika odbora, prvoj sednici predsedava najstariji prisutan član odbora.

Odbor na prvoj sednici bira, iz reda svojih članova, predsednika i zamenika predsednika odbora. Zadatak odbora je da razmatraju predloge zakona i drugih akata podnetih Narodnoj skupštini, sagledavaju stanje vođenja politike od strane Vlade, prate izvršavanje zakona i drugih opštih akata od strane Vlade i drugih državnih organa i tela, kao i da razmatraju druga pitanja iz nadležnosti Narodne skupštine.