Vučić ugostio predsednike Svetske i Evropske atletske federacije

0
21

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je danas predsednika Svetske atletske federacije Sebastijana Koua i predsednika Evropske atletske federacije Dobromira Karamarinova, sa kojima je razgovarao o širokom spektru pitanja vezanih za budućnost atletike i njen dalji razvoj u Srbijii.

Predsednik Vučić je rekao da će radovi na nacionalnom Atletskom stadionu početi već do kraja ove godine, a da se završetak radova očekuje 2027. godine, kada će Srbija moći da se kandiduje i za Svetska i Evropska prvenstva na otvorenom. On je izrazio zadovoljstvo što će Srbija sutra ponovo biti epicentar svetske atletike organizacijom Svetskog prvenstva u krosu, koje će biti održano u Parku prijateljstva na Ušću.

Direktor Srpskog atletkog saveza Slobodan Branković istakao je da je Srbija zemlja sporta, ali i zemlja sjajan domaćin svim sportskim radnicima i prijateljima sporta na planeti. Dodao je da Srbija u atletici važi za omiljenu destinaciju da zato zato ne čudi što će na predstojećem Svetskom prvenstvu u krosu imati planetarne asove, olimpijske šampione i gledati ih u borbi za nove medalje.

Sastanku su prisustvovali i ministar sporta Zoran Gajić, predsednik Olimpijskog komiteta Srbije Božidar Maljković i predsednik Srpskog atletkog saveza Veselin Jevrosimović.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here