Ministar Selaković – Pomoć savezima udruženja osoba sa invaliditetom

0
20

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Nikola Selaković dodelio je ugovore o finansiranju saveza udruženja osoba sa invaliditetom u vrednosti od oko 270 miliona dinara, u okviru programskog konkursa za 2024. godinu, saopštilo je danas Ministarstvo za rad zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

Za pomoć je konkurisalo 39 organizacija, a sedam nije ispunilo uslove, saopštilo je Ministarstvo, koje je odobrenim projektima namenilo 269.291.220 dinara. Selaković je istakao da je sve što Ministarstvo čini – kako kroz programski, tako i kroz stalno otvoreni konkurs, preko kojih savezi i udruženja mogu da računaju na pomoć i podršku, usmereno ka jednom cilju, a to je stvaranje Srbije bez barijera.

Marijana Taranović iz Saveza MNRO Srbije je svim udruženjima poželela uspešan rad i uspešnu godinu i izrazila nadu da će Ministarstvo biti ponosno na njihove uspehe.

Savezi su ključna spojnica sa nivoom državne vlasti, preko kojih se podjednako komunicira sa svim udruženjima, kojih ima više od 500, naglasio je ministar Selaković istakavši da je zajednički interes da svako udruženje koje je član saveza ima određenu vrstu koristi od programskog konkursa.  Selaković je rekao da očekuje da će sredstva biti utrošena na takav način da zaista zadovoljavaju potrebe onih kojima su i najpotrebnija.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here