Obeležen dan JDP-a

0
13

Jugoslovensko dramsko pozorište obeležilo je svoj Dan rekapitulacijom događaja koje su realizovali između dva rođendana, ali i tradicionalnom dodelom nagrada i zahvalnica članovima ansambla i svojim saradnicima.

Godišnju nagradu JDP-a za dramatizaciju romana Tomasa Bernharda, dobila je Nataša Radulović za predstavu „Gubitnik”, a za muziku u ovoj predstavi nagrađena je Ana Krstajić. Za ulogu Oskara u predstavi „Limeni doboš” po motivima romana Gintera Grasa, u režiji Vasila Hristova, nagrađen je Miodrag Dragičević. Za tumačenje Agnes, Marije, Rozvite Ragune, Sestre Agnete, Irme Hofman i Jovane u predstavi  „Limeni doboš” nagrađena je glumica Jovana Belović, dok je za uloge Alfreda Macerata, Sigizmunda Markusa, Feliksa, Dikerhofa, Aksela Miške, Učenika i Marka u istoj predstavi nagrađen Marko Janketić. Za režiju predstave „Sirano” Edmona Rostana nagrađen je Gorčin Stojanović.

Prisutnima se obratila i glumica Anita Mančić.

Zajedno sa osnivačem gradom Beogradom još 2021. godine JDP je ustanovilo nagradu „Nebojša Glogovac” za izuzetnu umetničku kreaciju mladog glumca. Ove godine nagrada „Nebojša Glogovac” dodeljena je Teodoru Vinčiću, darovitom dramskom umetniku za uloge Glena Gulda u predstavi „Gubitnik”; Trubača Majna, Kobjele, Poručnika Hercoga, Hanzike Kolina, Žandara 2, Činovnika 1, Praseta, Učenika, Stefana Bronskog, Rusa 2 i Teodora u predstavi „Limeni doboš” i Monflerija i Kaluđera u predstavi „Sirano”.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here