Počela prijava za nagradnu igru „Uzmi račun i pobedi 2024”

0
25

Prijava za nagradnu igru „Uzmi račun i pobedi 2024” počela je juče, a nagradni fond ovog kruga obuhvata 10 stanova u Beogradu, ukupne vrednosti od 1,9 miliona evra, potvrdilo je Ministarstvo finansija.

Vlada Srbije, uz podršku NALED-a, pokreće prvi krug nagradne igre „Uzmi račun i pobedi 2024” koji će biti održan od 25. aprila do 8. juna, a prvo izvlačenje biće 11. maja uz prenos uživo na prvom programu Radio televizije Srbije. Umesto slanja fiskalnih računa u kovertama, građani su pravo učešća ostvarili registrovanjem računa putem mobilne aplikacije „Uzmi račun i pobedi”, koju je razvila Poreska uprava Srbije. Prvo izvlačenje je 11. maj 2024 – jednoiposoban i dvosoban stan u Beogradu. Drugo izvlačenje 18. maj 2024 – jednoiposoban i dvosoban stan u Beogradu. Treće izvlačenje 25. maj 2024 – dva trosobna stana u Beogradu. Četvrto izvlačenje 1. jun 2024 – Dva trosobna stana u Beogradu. Peto izvlačenje 8. jun 2024 – trosoban i četvorosoban stan u Beogradu. Aplikacija „Uzmi račun i pobedi” dostupna je u Google Play, Apple i Huawei prodavnicama, a u igri učestvuju računi sa QR kodom izdati na teritoriji Republike Srbije u skladu sa Zakonom o fiskalizaciji, ne stariji od 1. januara 2024, bez obzira na vrednost.

Novi krug donosi i jednu novinu za bezgotovinska plaćanja – unosom u aplikaciju, svaki račun dobija jedinstveni alfanumerički kod, a ukoliko je na računu zabeležen bezgotovinski način plaćanja (karticom, instant i dr), dobija se i još jedan, dodatni kod. Svi dodeljeni kodovi učestvuju u javnim izvlačenjima.

Pravo učešća u prvom i svakom narednom izvlačenju imaju fiskalni računi uneti do 12 časova na dan izvlačenja. Oni računi koji su registrovani nakon toga ili koji nisu izvučeni u emisiji, imaju pravo učešća u narednom izvlačenju. Pravo učešća imaju svi punoletni građani sa prebivalištem ili boravištem u Republici Srbiji, a procedura registracije za učešće je vrlo jednostavna. Nakon preuzimanja i instaliranja aplikacije, potrebno je da se napravi korisnički nalog.

Sva pitanja o nagradnoj igri građani će moći da postave kontakt centru koji će voditi NALED, putem mejl adrese kontakt@uzmiracun.rs. Kao i do sad, najvažnije informacije o „poreskoj lutriji” i suzbijanju sive ekonomije biće dostupne na nacionalnom portalu www.uzmiracun.rs .

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here