Osvećen temelj crkve u bazi Žandarmerije u Aleksincu

0
24

Ministar unutrašnjih poslova u Vladi Republike Srbije Bratislav Gašić poručio je danas u Aleksincu da su pripadnici Žandarmerije garant bezbednosti i sigurnosti naših građana, kao i čvrst oslonac obećanju da će Srbija biti zemlja stabilnosti i prosperiteta, a pre svega zemlja mira.

Ministar Gašić je, prilikom osvećenja temelja crkve Sveti knez Lazar i kosovski mučenici u bazi niškog odreda Žandarmerije, pripadnicima Žandarmerije ukazao na to da je ime ove svetinje u Aleksincu dato kako bi ih podsećalo na krsnu slavu njihove jedinice i na sve vrednosti i vrline Svetog kneza Lazara. Isto onako kako je Sveti knez Lazar bio uvažavan, voljen i slavan zbog svoje čestitosti, viteštva i iskrene pobožnosti, kao što su bili i naši kosovski junaci, tako ste i vi simbol savremenog herojstva i hrabrosti, poručio je ministar.

Gašić je podsetio na to da se inicijativa za izgradnju ovog hrama javila početkom 2022. godine, a za koju je dobijen blagoslov patrijarha srpskog Porfirija i episkopa niškog Arsenija, kao i da je uz pomoć Eparhije niške izrađen arhitektonski projekat po uzoru na hram u manastiru Visoki Dečani.

Takođe, Gašić je naglasio da svakodnevni zadaci koji se stavljaju pred pripadnike Žandarmerije nisu laki, ali da oni uvek postupaju hrabro, profesionalno i odgovorno. Učinićemo sve da vam i ubuduće obezbeđujemo još bolje uslove za rad jer vi zaslužujete samo najbolje, rekao je on, iskazavši zahvalnost na nesebičnom zalaganju svim dobrotvorima i policijskim službenicima koji grade ovaj hram dobrovoljnim prilozima.

Episkop niški Arsenije istakao je da je ovaj hram znak naše vere i vere pripadnika Žandarmerije, koji su izrazili želju da svetinja bude u njihovoj kasarni, gde će moći da se mole Bogu, blagodare i traže podršku i osnaženje u njihovoj teškoj i odgovornoj dužnosti.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here