Jerinić – Vlast donela odluku o izborima 2. juna, ali će i sada odugovlačiti druge važne procese

0
23

Poslanica Zeleno-levog fronta Jelena Jerinić izjavila je novinarima u Skupštini Srbije da je opozicija od početka zahtevala spajanje beogradskih i lokalnih izbora i da će sada odlučiti hoće li izaći na izbore.

“Koalicija će se sastati i doneti zajedničku odluku o tome. Ona će biti verovatno saopštena sutra. Na neki način je odluka o bojkotu bila vezivana za ove pregovore, ali ja moram da kažem da koalicija do sada o tome nije odlučivala”, rekla je Jerinić.

Jerinić je navela da je opozicija tražila spajanje izbora, a da nijedan datum nije bio “zakucan”, niti se to postavljalo kao imperativ ili ultimatum, kao što je govorila predsednica parlamenta u jednom trenutku.

Na pitanje da li će 2. juna biti opasnosti od preseljenja birača, Jerinić je ocenila da će toga sigurno biti i da veruje da je Srpska napredna stranka već razmestila svoje birače i da zbog toga izbore raspisuje za 2. jun.

Jerinić je naglasila da je ostalo još preporuka na kojima treba raditi i da ono što trenutno predloženo u vidu radnih tela, ne zadovoljava kriterijume suštinskog rada na preporukama Komisije OEBS za demokratske institucije i ljudska prava.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here