Otvoreno Evropsko prvenstvo u boksu u Beogradu

0
31

Šampionat Evrope u boksu, prvi na kojem se istovremeno takmiče seniori i seniorke, sinoć je svečano otvoren u beogradskoj hali „Aleksandar Nikolić”.

Ministar sporta u Vladi Republike Srbije Zoran Gajić poželeo je dobrodošlicu svim učesnicima ovog takmičenja, podsetivši na to da je naša zemlja u poslednjih deset godina organizovala više od 25 velikih takmičenja. Predsednik Bokserskog saveza Srbije Nenad Borovčanin zahvalio na podršci u organizaciji ovog prvenstva predstavnicima države, kao i partnerima iz Međunarodne bokserske federacije (IBA) i Evropske bokserske federacije (EUBC).

Na ceremoniji su govorili i predsednik Evropske bokserske federacije (EUBC) Joanis Filipatis i potpredsednik Međunarodne bokserske federacije (IBA) Aduk Abakarov. Svečanosti su prisustvovali i predsednik Olimpijskog komiteta Srbije (OKS) Božidar Maljković, predsednik Sportskog saveza Srbije Davor Štefanek, legende srpskog i jugoslovenskog boksa i drugi. Zastavu Srbije na ceremoniji otvaranja nosila je Sara Ćirković.

Na Evropskom prvenstvu u Beogradu do 28. aprila učestvovaće 337 takmičara, 216 u muškoj i 121 u ženskoj konkurenciji, iz 32 zemlje.

Na šampionatu učestvuju bokseri i bokserke iz Albanije, Jermenije, Austrije, Azerbejdžana, Belorusije, Belgije, BiH, Bugarske, Hrvatske, Kipra, Estonije, Francuske, Gruzije, Grčke, Mađarske, Irske, Izraela, Italije, Litvanije, Malte, Moldavije, Crne Gore, Severne Makedonije, Poljske, Rumunije, Rusije, Škotske, Slovačke, Slovenije, Španije, Švajcarske i Srbije.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here