Brnabić – Beogradski i svi lokalni izbori 2. juna

0
18

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da će svi lokalni izbori, planirani za leto, biti 2. juna, za kada su raspisani beogradski izbori. Ona je, na vanrednoj konferenciji za novinare, rekla da bi to značilo da se o izmenama Zakona o lokalnim izborima raspravlja u plenumu u subotu.

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić je, najavivši da će svi lokalni izbori biti održani zajedno sa beogradskim 2. juna, rekla da je preduslov za to izmena Zakona o lokalnim izborima u članu 35.

“Mi smo pokazali ozbiljnost i hvala svima koji su učestvovali u pregovorima”, rekla je Brnabić, ocenivši kako su pokazali da mogu da budu dostojni predstavnici naroda. Ona je dodala da je skupštinska služba jutros razgovarala sa svim poslaničkim grupama o formiranju radnog tela o sprovođrnju preporuka Kancelarije OEBS za demokratske institucije i ljudska prava (ODIHR).

Brnabić je dodala da se nastavlja rad na preporukama i da će radno telo za reviziju biračkog spiska biti inkluzivno. “Medijska scena, ni od toga ne odustajem. Možemo da pozovemo i vašu kuću i javni servis i da razgovaramo”, rekla je Brnabić na konferenciji za novinare na pitanje novinarke N1 o primeni preporuka. Na pitanje o ljudima koji su menjali prebivališta, Brnabić je rekla da je to jedan o zakona o kojima treba da raspravlja radno telo, a da li će to biti promenjeno pre beogradskih izbora, ne zavisi od nje.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here