Petković – Briselski pregovori i dalje bez rešenja

0
19

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković izjavio je danas, posle nove runde dijaloga Beograd i Prištine u Briselu, da su stavovi dve strane i dalje udaljeni i ocenio da problem dinara i mnogi drugi problemi na Kosovu i Metohiji ne bi postojali da je formirana Zajednica srpskih opština.

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković izjavio je posle sastanka u Briselu da su laž navodi da je u sredu Srbija uhapsila pet osoba na administrativnim prelazima prema Kosovu, već da je samo jedna osoba zadržana i da je bila reč o pojačanoj kontroli. On je rekao da je laž i da su ljudi držani u autobusima 13 sati i da im nisu davani hrana, voda i lekovi.

Petković je naveo da je priča o formiranju ZSO krenula dobrim putem ali je Kurti uvidevši da se ide ka tome prebacio fokus sa te teme na ukidanje dinara.

Glavni pregovarač Prištine Besnik Bisljimi naveo je da je sastanak bio “beskoristan” i da je Beograd došao sa potpuno novim predlogom želeći, kako tvrdi, da vrati situaciju na početnu tačku.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here