Okrugli sto „Konsultacije o izmenama Krivičnog zakonika“

0
17

Predsednica Centra za pravosudna istraživanja i nekadašnja predsednica Vrhovnog suda Srbije Vida Petrović Škero izjavila je danas na okruglom stolu „Konsultacije o izmenama Krivičnog zakonika“, da taj zakonik ne treba menjati, jer se boji velike zloupotrebe, posebno u delovima koji mogu da se odnose na novinare i medijske radnike.

Vida Petrović Škero je na okruglom stolu pod nazivom „Konsultacije o izmenama Krivičnog zakonika“ rekla da se sve veći broj medija formira i finansira od strane vlasti i da zbog toga nije dobro menjati aktuelni Krivični zakon i krivični zakonik.

Programska direktorka Komiteta pravnika JUKOM Milena Vasić rekla je da zakon ne treba da se menja i ocenila da je Tužilaštvo za visokotehnološki kriminal na neki način „podmetnulo ideju izmene Krivičnog zakonika da bi se ogradilo od sopstvenog nepostupanja“.

Menadžer pravnog tima Beogradskog centra za ljudska prava Vladica Ilić rekao je da je problem u shvatanju pretnje. On je ocenio da u zakon ne treba uvoditi neko novo krivično delo, već „treba razmisliti o tome da se u Krivičnom zakoniku definiše pretnja“.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here