Završna svečanost 50. pesničke štafete u Zrenjaninu

0
19

Pesnička štafeta doživela je svoje pedeseto izdanje. Ove godine voditelj je bio pisac Uroš Petrović koji je sa bibliotekarima GNB Žarko Zrenjanin obišao ukupno 60 škola, a završna svečanost održana je u Kulturnom centru Zrenjanina gde su se još jednom predstavili nagrađeni učenici.

Zahvaljujući odličnoj saradnji sa direktorima škola i prosvetnim radnicima, susreti dece i književnika Uroša Petrovića realizovani su u 60 škola Banata i Bačke u periodu od 8. do 19. aprila. U okviru ovogodišnje manifestacije, osnovci su napisali oko 1.500 pesama, od kojih je u uži izbor ušlo 120. Na završnoj svečanosti ove godine nagrađeno je ukupno 14 autora. Jubilarnoj Štafeti ove godine priključile su se i škole iz Segedina i Temišvara u kojima se nastava odvija na srpskom jeziku.

Pisac Uroš Petrović kaže da je Pesnička štafeta svetionik i oaza u vremenu gde je sve površno i dodaje da je bilo vredno posvetiti svoje vreme manifestaciji koja je vredna truda i ulaganja.

Svečanom programu pridružili su se i brojni književnici i književnice koji pišu za decu i mlade, a koji su kroz decenije trajanja manifestacije bili njeni voditelji.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here