Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić istakao je danas na sastanku sa ambasadorom Narodne Republike Kine Li Mingom da je Srbija ponosna na čelično partnerstvo sa Kinom i da s nestrpljenjem čeka posetu kineskog predsednika Si Đinpinga.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa ambasadorom Kine u Beogradu Li Mingom i tim povodom na Instagramu objavio da je reč o poslednjim pripremama za posetu kineskog predsednika Si Đinpinga, koja je prema njegovim rečima, za Srbiju od najvećeg značaja u svakom smislu.

„Čast koju svojim dolaskom čini našoj zemlji, nemerljiva je za sve nas, pogotovo imajući u vidu planove Srbije za snažno ubrzanje sveopšteg razvoja, kao i globalni geopolitički kontekst. Ponosni na čelično prijateljstvo sa Kinom, sa nestrpljenjem čekamo posetu predsednika Sija, uvereni da će naše gostoprimstvo pokazati koliko Srbija ceni partnerstvo sa ovom velikom zemljom“, poručio je Vučić.

Predsednik Kine Si Đinping boraviće 7. i 8. maja u zvaničnoj poseti Srbiji, a ugostiće ga predsednik Srbije Aleksandar Vučić, najavila je ranije pres služba predsednika Republike.