Povodom Nedelje Crvenog krsta, koja se obeležava od 8. do 15. maja, predsednica Pokrajinske vlade Maja Gojković primila je predsednika i sekretara Crvenog krsta Vojvodine Dejana Ukropinu i Boška Mitrašinovića.

Na sastanku održanom u Pokrajinskoj vladi predsednica Gojković je informisana o aktivnostima CKV tokom Nedelje Crvenog krsta, kao i o planovima te organizacije za naredni period.

Predsednica Gojković istakla je značaj rada ove humanitarne organizacije i ljudi koji su posvećeni ovom poslu važnom za celo društvo.

Kako je navela, Pokrajinska vlada će i nadalje nastaviti sa kontinuiranom podrškom radu Crvenog krsta Vojvodine.

„I ove godine će Pokrajinska vlada finansirati odmor i oporavak 450 dece iz socijalno ugroženih porodica u odmaralištima Crvenog krsta Vojvodine. Za sedmodnevni boravak dece, u nekoliko smena, izdvojeno je 10,5 miliona dinara, a sredstva su usmerena Crvenom krstu Vojvodine“,  naglasila je Maja Gojković.

Mališani će tom prilikom imati i organizovane radionice u okviru Letnje škole Crvenog krsta, koje će držati mladi volonteri. Teme radionica su, između ostalog, promocija humanih vrednosti, zaštita od trgovine ljudima,  zdravstveno preventivne aktivnosti. Imaće priliku da nauče i osnove pružanja prve pomoći i da se upoznaju sa principima i vrednostima organizacije Crvenog krsta.

Predsednik Crvenog krsta Vojvodine Dejan Ukropina zahvalio je na podršci Pokrajinske vlade kojom je omogućena realizacija dosadašnjih projekata, koji obuhvataju, pored volonterskog rada, i podršku radu narodnih kuhinja.