Poljoprivrednici i predstavnici Vlade i Ministarstva poljoiprivrede postigli su prošle godine dogovor nakon kog su obustavljene blokade. Taj dogovor ispunjava se sporo i suprotno dogovorenoj dinamici pa su se poljoprivrednici opet okupili na sastanku sa kog su zatražili sastanak sa premijerom Vučevićem i ministrom Martinovićem.

Protekle subote u Aradcu je održan sastanak poljoprivrednika sa kog je od premijera Miloša Vučevića i novog ministra poljoprivrede Aleksandra Martinovića zatraženo da upriliče sastanak na kom bi se razgovaralo o ispunjenju dogovora iz Kisača i iz Palate Srbije te o izmeni zakona o akcizama i PIO fondu poljoprivrede.

Vlada i resorno ministarstvo su posle sastanka u Kisaču počeli da ispunjavaju dogovoreno, ali ne planiranom dinamikom.

Nova Vlada donela je i novo lice na čelu Ministarstva poljoprivrede. U pitanju je Aleksandar Martinović. Rakića smo zamolili da oceni rad dosadašnje ministarke Jelene Tanasković, ali i da nam kaže šta očekuje od novog ministra.

Poljoprivrednici se, svi u svojim oblastima, susreću sa brojnim problemima.

Na pitanje šta ga motiviše da se bavi poljoprivredom u ovako teškim uslovima za poljoprivrednu proizvodnju Rakić odgovara da je on četvrta generacija poljoprivrednika u svojoj porodici, kao i većina njegovih kolega i naglašava da svi oni dobro rade svoj posao i da bi ga radili još lakše i bolje ukoliko bi imali podršku države.