Predsednik Vlade Srbije Miloš Vučević i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić obišli su danas radove na novim novosadskim mostovima.

Premijer Vučević i ministar Vesić su se najpre uverili u to kako teku radovi na četvrtom novosadskom mostu između Limana i Sremske Kamenice, odnosno na mostu u okviru obilaznice. Oni su u 11 časova bili na gradilištu ovog mosta sa sremske strane Dunava. Obilasku radova prisustvovali su i predsednica Pokrajinske vlade Maja Gojković, direktor Koridora Srbije Aleksandar Antić, gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić. Potom otišli i na gradilište petog novosadskog mosta, koji se gradi u okviru Fruškogorskog koridora. Ovaj most biće izgrađen između Petrovaradina, odnosno naselja Sadovi, i Kaća.

“U Novom Sadu gradimo dva mosta i počinjemo treći most” rekao je ministar Vesić dodavši da će se u gradu koji ima tri mosta graditi još toliko mostova u narednih nekoliko godina.

Sa prilaznim vijaduktom, četvrti novosadski most biće dug oko 2,5 kilometra, dok će glavna konstrukcija iznad reke biti duga 880 metara. Imaće dve kolovozne, sa po dve saobraćajne trake, biće širok skoro 30 metara, a imaće i obostrane pešačke i biciklističke staze. Konstrukciju nad vodom držaće tri jednostruka pilona od po 30 metara visine, sa 11 kosih zatega u parovima.

Peti novosadski most, ili kako ga još zovu Fruškogorski most, deo je planiranog Fruškogorskog koridora i imaće ukupnu dužinu od 1.765 metara, uključujući prilazne konstrukcije, sa širinom od 25 do 28 metara. Glavni deo mosta preko Dunava prostiraće se na dužini od 505,75 metara.