Predsednica Pokrajinske vlade Maja Gojković sastala se danas sa predsednikom Vlade Gabona Rejmondom Ndonga Simom sa kojim je razgovarala o saradnji AP Vojvodine i Gabona.

Predsednica Gojković izrazila je zadovoljstvo zbog prve zvanične posete delegacije iz Gabona Pokrajinskoj vladi. Gojković i Sima u razgovoru su se saglasili da postoje veliki potencijali za saradnju u brojnim oblastima od zajedničkog interesa – poljoprivredi, obrazovanju, nauci, kulturi i turizmu.

Predsednica Gojković je zahvalila predsedniku Vlade Gabona na podršci u očuvanju teritorijalnog integriteta i suvereniteta Srbije, što je, kako je navela, za našu državu od neprocenjivog značaja. Čestitajući predsednici Gojković na imenovanju, predsednik Sima iskazao je zainteresovanost za saradnju pre svega u oblasti poljoprivrede, po uzoru na, kako je rekao, tehnologiju i efikasnost srpskog agrara.

Sastanku su prisustvovali članovi Pokrajinske vlade, predsednik Privredne komore Vojvodine i članovi delegacije Vlade Gabonske Republike.