Centar za pomoć zavisnicima pod nazivom ,,Reto-ima nade’’ funkcioniše u Srbiji dvadeset godina. Do sada je kroz centar prošlo oko 2500 ljudi i dostupan je svima koji se suočavaju sa bilo kakvom vrstom zavisnosti.  Centar Reto-ima nade, u saradnji sa Kancelarijom za borbu protiv droga u Kulturnom centru Zrenjanina u ponedeljak, 27. maja u 18 časova organizuje tribinu pod nazivom “Zavisnost među nama i u nama”.

Organizacija ,,Reto – ima nade’’ registrovana je sa ciljem pomoći licima koja imaju probleme sa zavisnošću, u najvećoj meri od droge i alkohola, kroz postupak rehabilitacije i resocijalizacije, a sa krajnjim ciljem potpunog oporavka zavisnika.

Nenad Radenković je u Centru deset godina, a u izjavi za našu televiziju je opisao kako je tekla njegova borba punih dvadeset godina. Radenković se prisetio i kako je došao do Reto centra kao i koliko mu je njihova podrška značila za oporavak.

Sedište Centra je u Beogradu, a dostupan je i u Nišu i na raspolaganju je 24h svim osobama kojima je pomoć potrebna. Takođe, dostupna je i telefonska linija za pitanja vezana za problem zavisnosti, načina rada u centru ili pitanja u vezi sa ulaskom u program rehabilitacije.

Centar Reto-ima nade, u saradnji sa Kancelarijom za borbu protiv droga u Kulturnom centru Zrenjanina u ponedeljak, 27. maja u 18 časova organizuje tribinu pod nazivom “Zavisnost među nama i u nama”. Iz udruženja navode da će uz kratko predstavljanje problematike kako u društvu tako i kod pojedinca, preneti iskustvo koje imaju kao “bivši zavisnici”, a danas kao roditelji i punopravni članovi ovog društva uz kratak video, lična iskustva, teatar, pesmu i veoma važnu poruku koja može da probudi savest svakog roditelja, da pomogne i bolje razume vreme u kojem živimo i ozbiljnost problema zavisnosti koja je blizu svake osobe.