Predsednica Narodne skupštine Srbije Ana Brnabić otvorila je Konferenciju o podršci deci sa izuzetnim sposobnostima i poručila da parlament mora biti mesto koje će brinuti o svoj deci, da ima senzibilitet za talentovanu decu i da otvori mogućnost da se ona dalje razvijaju, kao i da mnogo aktivnije uzme učešće jer, kako je naglasila, obrazovanje je jedna stvar na agendi Skupštine kojom ćemo se posebno baviti, pogotovo kada je reč o talentovanoj deci.

Brnabić je rekla da su se danas okupili kako bi razgovarali o temi za koju smatra da je jedna od najvažnijih u našoj zemlji, a to je podrška sistemu obrazovanja i dalje ulaganje u njega, podrška svim školama u svim lokalnim samoupravama, kako najudaljenijoj opštini, tako i najvećem gradu u Srbiji, nastavnom kadru, od vaspitača do profesora.

Brnabićeva je rekla da pored toga što je predsednica Narodne skupštine, takođe i predsedava Odborom za prava deteta i u okviru rada Odbora za prava deteta rekla je da će se posebno baviti ovom temom.

Pored Ane Brnabić obratili su se i ministarka prosvete Slavica Đukić Dejanović, ministar sporta Zoran Gajić, ministarka nauke, tehnološkog razvoja i inovacija Jelena Begović i državni sekretar u Ministarstvu kulture Miomir Đorđević. Konferencija se organizuje na inicijativu predsednice Narodne Skupštine Ane Brnabić.