Manifestacija “Regenerativna poljoprivreda – šansa budućnosti” uspešno je održana u Naučno-tehnološkom parku Novi Sad i okupila je predstavnike institucija i stručnjake iz oblasti poljoprivrede.

Cilj događaja bio je promocija i razumevanje principa regenerativne poljoprivrede kao ključne komponente održivog razvoja i budućnosti naše planete. Događaj je započeo uvodnim obraćanjima Nebojše Drakulića, direktora NTP Novi Sad, Aleksandra Panovskog, podsekretara u Pokrajinskom sekretarijatu za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo i Aleksandra Đuragina iz Udruženja „Poljoprivrednici nove generacije“.

Nakon uvodnih reči, održana je panel diskusija na kojoj su učestvovali Prof. dr Vladan Pešić sa Poljoprivrednog fakulteta u Beogradu, Radovan Nikčević, projektni menadžer iz UNDP-a, Ivanka Stojnić, menadžer za održivost u kompaniji „NESTLE“, Ivana Đuranović Veselinov iz ekonomskog odeljenja Ambasade Španije u Srbiji, i Milan Doroslovac, stručnjak za preciznu poljoprivredu iz kompanije „AGROTECH“.

Tokom diskusije, panelisti su razmenili mišljenja i iskustva o važnosti regenerativne poljoprivrede, njenom uticaju na održivost poljoprivrednih praksi, i mogućnostima za implementaciju ovih principa u domaćem kontekstu.