Prema rečima predsednika Srbije, današnja vežba bila je posvećena bespilotnim letelicama i vezi koju ostvaruju sa drugim sistemima. On je vežbu ocenio „vrlo dobro“ i rekao da je izuzetno ponosan na sve što je danas prikazano te dodao da je dosta toga prvi put izvedeno.

Pomoćnik ministra odbrane za materijalne resurse Nenad Miloradović istakao je da vežbe, posebno nama kao vojno neutralnoj zemlji, služe da se usavrši doktrina i uvežba vojska. On je, govoreći o današnjoj vežbi, istakao da je ponosan na domete domaće odbrambene industrije, koja može da drži tehnološki korak sa najrazvijenijim zemljama.

Na vežbi „Vatreni udar 2024“ učestvovale su jedinice Kopnene vojske i Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane, snage za specijalna dejstva i protivelektronsku borbu, kao i pripadnici Vojnotehničkog instituta. Opšti cilj vežbe bio je unapređenje sposobnosti prikupljanja i distribucije obaveštajnih podataka i efikasnosti vatrene podrške na savremenom bojištu te provera funkcionalnosti organizacije i jedinica Vojske Srbije.