Plivanje za Časni krst održano je u Kleku deveti put zaredom

0
338

Plivanje za Časni krst održano je u Kleku deveti put zaredom, a ovogodišnji pobednik je Miloš Pavlović.

Bogojavljensko plivanje za Časni krst održano je na Begeju kod Kleka, a događaju je prisustvovao gradonačelnik Čedomir Janjić sa saradnicima. Ovogodišnje plivanje okupilo je ukupno 8 takmičara, 6 takmičara iz Pančeva i dva iz Kleka. Prvi do Časnog krsta doplivao je Miloš Pavlović kome je ovo pošlo za rukom već četvrti put. Gradonačelnik Čedomir Janjić izrazio je zadovoljstvo povodom organizacije koja je ove godine bila na visokom nivou.

Organizacija plivanja za Časni krst pripala je Savetu mesne zajednice Klek i predsednik Goran Marković iskoristio je priliku da se zahvali svima koji su doprineli da sve protekne u najboljem redu.

Najbrži među današnjim takmičarima bio je Miloš Pavlović iz Kleka i gradonačelnik Čedomir Janjić mu je kao pobedniku uručio zlatni krst. Pobednik je istakao da je bitno učestvovati i da se nada da će i dogodine imati priliku da pliva.

Na Bogojavljenje je Isus Hrist kršten i toga dana su sve vode osvešćene a plivanje za Časni krst ne bi trebalo da bude takmičarskog duha, nego su svi koji su hrabri da učestvuju u plivanju blagosloveni od Gospoda Boga.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here