Na Tehničkom fakultetu “Mihajlo Pupin” održan je okrugli sto na temu: Razvoj saradnje Fakulteta i privrede

0
156

Na Tehničkom fakultetu “Mihajlo Pupin” održan je okrugli sto na temu: Razvoj saradnje Fakulteta i privrede

 Učesnici okruglog stola na temu Razvoj saradnje Fakulteta i privrede bili su predstavnici TF Mihajlo Pupin u Zrenjaninu,  predstavnici Privredne komore Srbije, Privredne komore Vojvodine i Privredne komore grada Zrenjanina kao i predstavnici firmi koje posluju širom Srbije. TF Mihajlo Pupin otvoren je za saradnju što pokazuje veliki broj ugovora koji je do sada postignut sa brojnim preduzećima. Fakultet je privrednicima ovom prilikom promovisao svoj Centar za podršku preduzećima u tekstilnoj i odevnoj industriji. Cilj današnjeg susreta bio je da se pronađu ključna rešenja kako bi se napravili dobri kadrovi za privredu koji su potrebni a to ujedno predstavlja i ključni problem tekstilne i odevne industrije. Prezentaciju na tu temu održao je šef katedre za Tekstilno odevne nauke i dizajn prof.dr Vasilije Petrović koji je u izjavi za medije predstavio značaj današnjeg okruglog stola.

Prof. Petrović predstavio je potencijale Fakulteta a osvrnuo se i na međunarodnu saradnju koja se ostvaruje sa ostalim Univerzitetima.

TF Mihajlo Pupin prošle godine je uspešno završio međunarodni projekat koji je rezultirao dobijanjem vredne opreme za razvoj tekstilne i odevne tehnologije istakla je prof.dr Dragica Radosav, dekan TF Mihajlo Pupin.

Ispred Privredne komore Srbije skupu je prisustvovao Milorad Vasiljević, sekretar Udruženja za tekstil, kožu i obuću koji je govorio o mogućim načinima podrške saradnji fakulteta i preduzeća od strane Privredne komore Srbije.

 Oprema koju Fakultet poseduje može raditi osim sa tekstilom i sa svim mekim materijalima. Fakultet ima oko 100 aktivnih studenata sa kojima privrednici mogu dogovoriti saradnju i kasnije zaposlenje.

 

 

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here