Održan je Drugi sajam zapošljavanja u Žitištu na kome su poslodavci ponudili ukupno 271 radno mesto

0
87

Nacionalna služba za zapošljavanje Filijala zrenjanin ispostava Žitište i Opština Žitište organizovali su  Drugi sajam zapošljavanja na kome su poslodavci ponudili ukupno 271 radno mesto.

Drugi sajam zapošljavanja koji je održan u Domu kulture u Žitištu bio je i prilika da se nezaposleni sa teritorije opštine u direktnom razgovoru sa predstavnicima poslodavaca upoznaju sa mogućnostima zapošljavanja kao i da predstave znanja i veštine koji su potrebni poslodavcima. U prisustvu velikog broja učesnika današnjeg susreta poslodavaca i budućih kandidata za zaposlenje, sajam su otvorili direktorka Filijale NSZ u Zrenjaninu Tatjana Mijatović i zamenik predsednika opštine Žitište Đorđe Žuža. Direktorka Filijale NSZ Tatjana Mijatović istakla je da se sajmovi zapošljavanja kao deo aktivnih  mera politike zapošljavanja organizuju od 2005.

Zamenik predsednika opštine Žitište Đorđe Žuža naglasio je da opština podstiče u okviru svojih mogućnosti aktivne mere zapošljavanja pa je tako za ovu godinu predviđeno 15 miliona dinara za rešavanje pitanja nezaposlenosti.

Na sajmu je potrebe za novim kadrovima predstavilo 14 poslodavaca, a najviše su se tražili radnici u proizvodnji, vozači, magacioneri, električari, pekari i radnici na farmama. Najveći broj slobodnih radnih mesta ponudila je kompanija Dreksl Majer koja je objavila potrebu za 101 radnikom dok je firma Premium čiken iz Žitišta ponudila nezaposlenima ukupno 100 slobodnih radnih mesta u proizvodnji.

U okviru sajma zapošljavanja predstavnici Filijale nacionalne službe za zapošljavanje u Zrenjaninu, organizovali su sa žitištanskim poslodavcima i okrugli sto na kome je predstavljeno 10 javnih poziva koje je raspisala Nacionalna služba za zapošljavanje.

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here