Prijem za predstavnike Međuopštinske organizacije slepih i slabovidih povodom 70 godina postojanja pomenute organizacije

0
143

Zamenik gradonačelnika Saša Santovac upriličio je prijem za predstavnike Međuopštinske organizacije slepih i slabovidih povodom 70 godina postojanja pomenute organizacije.

Tokom prijema bilo je reči o trenutnom stanju u radu Saveza slepih i slabovidih, nekim planovima za naredni period, kao i mogućnostima za unapređenje saradnje između lokalne samouprave i Saveza i rešavanje određenih problema. Prijemu su prisustvovali predstavnici Saveza slepih i slabovidih, načelnica Odeljenja za društvene delatnosti Jelena Dragić, pomoćnik gradonačelnika Simo Salapura i zamenik gradonačelnika Saša Santovac. Čestitajući Savezu jubilej, Santovac je istakao u kojoj meri Grad pomaže slepim i slabovidim licima.

Međuopštinska organizacija slepih i slabovidih Zrenjanin slavi 70 godina postojanja i najstarija je organizacija tog tipa u Vojvodini. O radu i funkcionisanju organizacije danas kao i o planovima govorio je predsednik Nenad Vukeljić.

Međuopštinska organizacija slepih i slabovidih trenutno ima 323 člana a prema rečima predsednika Nenada Vukeljića broj se povećava iz godine u godinu. On je takođe istakao da je grad Zrenjanin, za razliku od drugih sredina, dosta pristupačan slepim i slabovidim licima ali da uvek postoji još nešto što može da se uradi.

 

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here