Gradski odbor Srpske radikalne stranke Zrenjanin smatra da je odluka Mehanizma za međunarodne krivične tribunala sramna i nikako nije pravno zasnovana

0
99

Gradski odbor Srpske radikalne stranke Zrenjanin smatra da je odluka Mehanizma za međunarodne krivične tribunala  sramna i nikako nije pravno zasnovana, već isključivo politički motivisana.

Postojeći mehanizam je dostojan naslednik Međunarodnog krivičnog tribunala za bivšu Jugoslaviju ali svakako u negativnom smislu i isključivo u donošenju antisrpskih presuda koje se kose sa svim idejama nezavisnog pravosuđa, navodi se u saopštenju Gradskog odbora radikala.

Presuda koja je zasnovana na teoriji rasprostranjenog i sistematskog napada na Hrvate u Hrtkovcima je potpuno neosnovana, isto je potvrđeno tokom svedočenja lažnih i sramnih svedoka koje je profesor dr. Vojislav Šešelj raskrinkao tokom svedočenja. Istina je da su Hrvati iz Hrtkovaca slobodno i samovoljno menjali kuće sa Srbima iz Hrvatske, gde su u najvećem broju Srbi bili materijalno oštećeni jer su uglavnom na „slepo “ vršili razmenu kuća uz ogroman pritisak i pretnje hrvatskih vlasti i paravojnih formacija kojima je je bio jedini cilj trajno proterivanje Srba sa vekovnih ognjišta. Najveći deo tog stanovništva je sa teritorije Slavonije gde je u jednom danu u septembru 1991.godine spaljeno 27 srpskih sela, gde su ubijani nedužni civili,stari i nemoćni, deca, srpske crkve i manastiri su uništavani, za navedena dela niko nije odgovarao, niti je ikada pokrenuta ozbiljna istraga o navedenim zločinima.

Jednom rečju, Srbi su bili prisiljeni da uzmu šta im se da, nisu imali izbora niti mogućnosti da vide nekretnine u Hrtkovcima, žalosno je da posle toliko godina i dalje od žrtava pokušavaju da naprave zločince, a prave zločince štite i prikrivaju učinjena zlodela. Postavljamo pitanje,da li je to možda zato što oni koji sada donose presude, su  isti oni koji su izazvali i orkestrirali rat u bivšoj Jugoslaviji? Oni isti koji nisu procesuirali  zločince  za počinjena dela 1993.godine u Medačkom džepu, oni isti koji su namestili Markale, Račak, koji su organizovali i sproveli u delo „Bljesak”,“Oluju”,NATO agresiju na SRJ, dozvolili martovski pogrom Srba 2004.godine na teritoriji AP KiM. Da li su to oni koji su dozvolili trgovinu ljudskim organima, oni isti koji su oslobodili dokazane zločince i koji su definitivno bili saučesnici u navedenim zločinima, koji zarad pravdanja svojih nedela pripisuju ista samo i isključivo Srbima. Istina je samo jedna i to da je prof.dr.Vojislav Šešelj osuđen samo zato što je Srbin i zato što je štitio i branio srpske interese tokom ratnih dešava.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here