Pokrajinski sekretar za sport i omladinu Vladimir Batez u radnoj poseti Opštini Žitište

0
157

Sportski objekti u Banatskom Karađorđevu i Tordi uskoro dobijaju novo ruho. To je potvrdio pokrajinski sekretar za sport i omladinu u radnoj poseti Opštini Žitište. Batez i Vučurević, uz prisustvo ostalih zvaničnika, razgovarali su i o ostalim mogućnostima ulaganja u ovu oblast.

Pokrajinski sekretar za sport i omladinu, Vladimir Batez, boravio je u radnoj poseti Opštini Žitište. U razgovoru sa predsednikom ove opštine, kao i svim relevantnim predstavnicima iz oblasti sporta, Batez je naglasio da poseta nije kurtoazna, već  da je opština Žitište jedna od najperspektivnijih, ali i da je opština sa najviše razumevanja za svoje stanovništvo, kada je u pitanju sportska aktivnost. Ulaganje u sportske objekte, rekonstrukcija već postojećih i izgradnja novih bili su prioritet i prethodnih godina, a to će ostati i ubuduće.  Pokrajinski sekretarijat pruža punu podršku u svom resoru , i u proteklim godinama uložio je velika sredstva  u sportske objekte u Žitištu i naseljenim mestima ove opštine.

Održavanje objekata je od krucijalne važnosti, posebno , s obzirom na činjenicu da se oni nalaze pod ingirencijom i u vlasništvu su lokalne samouprave. Sledi realizacija predviđenih projekata, tako da će učenici u Tordi i Banatskom Karađorđevu dobiti nove sale i svlačionice. Pokrajinski sekretar ovom prilikom obišao je i fudbalski stadion i sportsko igralište u centru Žitišta, kao i fiskulturnu salu u osnovnoj školi. Mogućnosti u sportru su velike, sredstva su dostupna preko resornog Ministarstva i Sekretarijata, ali i fondova. Dobra komunikacija i podrška svih nadležnih institucija je krucijalna za dalji razvoj ove oblasti.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here