Milan Krkobabić obišao je zadrugu “Med i voće” u Vlasotincu

0
139

Ministar bez portfelja u Vladi Srbije zadužen za regionalni razvoj i koordinaciju rada javnih preduzeća Milan Krkobabić obišao je zadrugu “Med i voće” u Vlasotincu, kojoj su prošle godine dodeljena bespovratna sredstva u okviru programa namenjenog oživljavanju zadrugarstva.

Milan Krkobabić je tom prilikom objasnio da je novac dodeljen u okviru Programa podrške sprovođenju mera ravnomernog regionalnog razvoja Republike Srbije učešćem države u ekonomsko-finansijskim podsticajima za osnivanje novih zadruga i investicione projekte postojećih zadruga u 2017. godini. On je, konstatujući da su rezultati tog državnog programa vidljivi, podsetio na to da je pomenutoj zadruzi u Jablaničkom okrugu dodeljeno 12,4 miliona dinara, u cilju nabavke opreme za savremeno pčelarstvo.

Tako je ova zadruga nabavila kontejnerski objekat, automatsku mašinu za izradu šećernih pogača, mašinu za izradu satne osnove, električni otklapač saća, opremu za vrcanje meda, sušaru za polen i opremu za kontrolu pčelinjih proizvoda, precizirao je ministar.

Imajući u vidu da je geografski položaj opštine Vlasotince pogodan za pčelarstvo, realizacijom prošlogodišnjeg projekta stvoreni su uslovi za obnovu i razvoj proizvodnje na široj teritoriji, jer zaduga svojom opremom može da pruži usluge i drugim pčelarima.

Akademik Dragan Škorić naveo je da je prva faza obnove rada zadruge u Vlasotincu završena, a sada predstoji I druga faza.

Direktor zadruge Med I voće Zoran Stojiljković ,iskazao je zahvalnost Vladi na investiciji, koju je ocenio značajnom za svoju proizvodnju.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here